Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programı

Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Bölümü Nedir?

Temel Havacılık ve İşletmecilik bilgisi ile Havacılık İngilizcesini anlayacak ve konuşacak şekilde donatılmış olarak ülkemizde hızla gelişen havacılık endüstrisinde hizmet yapan yerli ve/veya yabancı Havayolu, Hava Kargo ve Hava Taksi işletmeleri ile Havaalanı ve Terminal işletmelerinde, Yer ve Yolcu Hizmetlerinde ve Devletimizin resmi Havacılık kuruluşlarında başarılı şekilde çalışmak üzere ara yönetim elamanları yetiştirmek ve onlara akademik ve mesleki eğitimler vermektir.

Ayrıca okulumuzun Erasmus anlaşması bulunan Avrupa Üniversitelerinde gerekli şartları sağlayan öğrenciler için bir (1) yarıyılı yurt dışında eğitimler alma şansı bulunmaktadır. Bu programdan mezun olan öğrenciler adı geçen havacılık işletmelerinde ve kuruluşlarında Uçuş operasyon memuru, Check-in, Boarding memuru, Havaaracı dispeçeri, Yer ve Yolcu hizmetleri memuru, Kargo memuru, Ramp memuru, Apron memuru ve şefi gibi bir çok pozisyonlarda işe başlama ve çalışabilme imkanına sahiptir.

Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programı-Süresi

Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği programının eğitim süresi teorik ve uygulamalı dersler ile toplamda iki (2) yıl, dört (4) yarıyıldan oluşmaktadır.

Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programı-Ders Müfredatı

Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği programının ders müfredatında bölüm ve seçmeli dersler olmak üzere toplamda 26 ders bulunmaktadır. Sivil Havacılığa Giriş, Havacılık Esasları ve Terminolojisi, Havaalanı Faaliyetleri ve Donanımı, Ulaştırma Politikaları ve Lojistik, Yer ve Yolcu Hizmetleri, Havacılıkta İnsan Faktörleri, Havacılık Emniyeti, Temel Harekat gibi bölüm derslerinin yanı sıra öğrencinin farklı konularda kendisini geliştirmesi için istediği alanlara yönelik Seçmeli Dersler de almaktadır. Ayrıca öğrenciler 2 yıl süren eğitimlerinde 3 yarıyıl boyunca Mesleki İngilizce dersleri almakta ve dileyen öğrenciler 1 yarıyıl boyunca ikinci yabancı dil dersi de seçebilmektedir.

Öğrencilerin mesleği icra edebilmesi için karşılaması gereken şartlar aşağıdaki gibidir;

1) Havalimanı giriş kartı almasına engel oluşturacak herhangi bir Adli Sicil Kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak.

2) Mesleği ve/veya meslekte verilen görevi icra etmesine engel oluşturacak herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden son 6 ay içinde Heyet Raporu almak (işitme kaybı/ eksikliği, görme kaybı/eksikliği vb bulunmaması açısından)

Programa yeni kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerin lise mezunu olması ve TYT sınavında 150 puan barajını geçmiş olması gerekmektedir. ÖSYM tarafından belirlenen ilgili kayıt tarihleri süresince, ÖSYM tarafından düzenlenen ilgili sınavın yerleşim tercihi sonuç belgesinin yanında üniversite tarafından talep edilen diğer belgeleri üniversitenin ilgili kampüslerinde öğrenci kayıt birimlerine eksiksiz bir şekilde teslim etmesi gerekmektedir.

Öğr. Gör Ümit Çendek-Program Başkanı

Öğr. Gör. Şimal Şahinoğlu

Öğr. Gör. Elif Gökçiloğlu Çulcu

Öğr. Gör. Bahar Güngör

Öğr. Gör. Ahmet Dursun Şerbetçi

Öğr. Gör. Ali Tolga Türkoğlu

Öğr. Gör. Muhammed Yılmaz

Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği programından mezun olacak öğrenci, eğitim süresi boyunca müfredatta bulunan ve 120 AKTS’ye karşılık gelen tüm alan ve seçmeli dersleri başarı ile tamamlamalı, genel not ortalaması (GNO) 4.00 üzerinden en az 2.00 olmalı ve zorunlu olan staj uygulamasını tamamlamış bulunmalıdır.