İngiliz Dili ve Edebiyatı Lisans Programı

İngiliz Dili ve Edebiyatı Lisans Programı Nedir?

İngiliz Dili ve Edebiyatı lisans programı, edebi ve kültürel metinleri okuma ve çözümleme yoluyla, öğrencilere yalnızca batı değil, dünya kültürlerini tanıma imkanı sunar. Bunu yaparken, evrensel ilke ve değerleri öğretir, öğrencilerin genel kültürünü artırır ve İngilizce iletişim kurma, anlama, konuşma, çözümleme ve eleştirel düşünme becerilerini geliştirir. Öte yandan, dili günlük yaşamın içine katarak, öğrencilerin sözlü ve yazılı olarak en üst düzeyde iletişim kurmasını sağlar. Dört yıllık eğitim süresinde İngiliz edebiyatının farklı dönem ve türleri, ayrıca Amerikan kültürü ve edebiyatının ele alındığı dersler işlenir. Derslerde metin çözümleme, yaratıcı ve eleştirel bakış becerileri temel alınır. Mezun olan öğrenciler öğretmenlik, çevirmenlik, redaktörlük, yayıncılık, medya, reklam, dış ticaret gibi alanlara yönelebilir, edebiyat ve tiyatronun herhangi bir dalında, yaratıcı yazarlık alanında ya da akademik alanda kariyer yapabilir.

Adayların lise ve dengi okul diplomasına sahip olması, güncel üniversite giriş sınavından yeterli puanı almış olması ve İstanbul Ayvansaray Üniversitesi Hazırlık Sınavında %70 başarılı olması gerekir.

Bölümümüzü tercih edip kayıt hakkı kazanan öğrencilerimiz kendilerinden istenen belgelerle belirlenmiş tarihler aralığında öğrenci işlerine başvurarak kayıtlarını tamamlayabilirler.

Prof. Dr. Ferma Lekesizalın

Dr. Öğr. Üyesi Derya Biderci Dinç

Dr. Öğr. Üyesi Sema Bulutsuz

Dr. Öğr. Üyesi Elvan Karaman

Arş. Gör. F. Berna Uysal

İlgili programdan mezun olacak öğrenciler aşağıda belirtilen şartları yerine getirmek zorundadır:

Öğrenci dört yıllık programda yer alan 240 AKTS’ye eş değer tüm dersleri başarıyla tamamlamalıdır. Bunun için, öğrencinin dördüncü yıla geldiğinde, tamamı 4.00 olan ortalamada en az 2.00 ortalamaya sahip olması gerekir. Ayrıca her öğrencinin zorunlu stajı başarıyla bitirmiş olması gerekir.